dimarts, 8 de març del 2016

Concert íntim de la JOC redescobrint l'església vella de Sant Martí amb Bach





La Jove Orquestra de Cerdanyola continua descobrint com a escenaris musicals espais emblemàtics de la ciutat i en el seu concert anual, aquest any dedicat a la música barroca i en homenatge a Bach, escollien l'església vella de Sant Martí per a la seva actuació. Més de 150 persones acudien a la cita anual de la JOC en el concert de 'Bachdenburg'.

El lligam que l'orquestra va establir entre música, indústria i ciència en els seus anteriors concerts, primer a la fàbrica ja enderrocada d'Aiscondel i després al Sincrotró Alba, deixava pas diumenge passat a una actuació molt més íntima, amb formació menys simfònica i amb més independència d'instruments en un espai de recolliment i que forma part de la història de la ciutat.
La JOC presentava un repertori barroc per una església de tradició gòtica amb elements renaixentistes. Johann Sebastian Bach era l'homenatjat en aquest concert en el que els solistes cobraven protagonisme i eren els encarregats de marcar la direcció amb un programa que obria el Concert de Brandenburg número 3 de Bach, continuava el Concerto Grosso número 8d'altre barroc, Arcangello Corelli, i tancava el Concert per a violí i oboètambé de Bach.
La concertino i primera violí de la JOC, Mariona Casanovas, explicava que en aquesta ocasió s'ha dividit l'orquestra en dos, el que ha suposat una dificultat afegida a l'hora d'assajar, i s'ha volgut donar prioritat als solos.
L'església vella de Sant Martí s'omplia d'un públic sempre fidel a la cita anual amb la Jove Orquestra de Cerdanyola, que gaudia de la complicitat i la il•lusió mostrada pels músics, que es deixava endur per una interpretació de qualitat i que redescobria, d'una forma singular, un espai com és l'església vella que es troba en procés de restauració. Casanovas explica que, a diferència de les actuacions anteriors, l'espai dóna més intimitat al concert.
Espai íntim i idoni per a la interpretació de música barroca
Per a la cap de violes de la Jove Orquestra de Cerdanyola, Laia Capdevila, no hi ha un espai més adequat on interpretar el Concert de Brandenburg de Bach ja que era en les esglésies on s'interpretava gran part de la música barroca i Bach era el mestre de la capella. Capdevila, però, indica que fer una actuació com aquesta en una església també té les seves dificultats ja que hi ha molta ressonància i l'obra de Brandenburg té una gran densitat musical.

Abans de començar

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada