divendres, 22 de setembre del 2017

Partits, entitats i ciutadania es mobilitzen contra el que consideren estat d'excepció encobert

Un centenar de persones s'han concentrat aquest migdia davant l'Ajuntament per mostrar el seu rebuig al que consideren atacs per part de l’Estat espanyol contra les institucions catalanes i els Drets Civils de la ciutadania.
— 
Formacions polítiques i entitats han convocat a la ciutadania de Cerdanyola a una concentració de rebuig al que consideren una flagrant vulneració de l’autogovern de Catalunya i els drets fonamentals davant l'operació policial que s'ha fet aquest matí amb escorcolls a 4 conselleries de la Generalitat i la detenció de 12 persones vinculades a l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. L'alcalde, Carles Escolà, ha fet lectura d'un comunicat signat pels grups municipals del Compromís, ERC, PDeCAT, ICV-EUiA i regidor no adscrit manifestant el seu suport al Govern de la Generalitat.
L'alcalde ha parlat d'agressió il·legítima per part de l’Estat que pretén conculcar la democràcia a Catalunya imposant un estat d'excepció encobert, demostrant així la seva incapacitat de resoldre políticament un conflicte polític.
L'alcalde ha fet una crida a formar part de les concentracions que s'estan produint a diversos punts de la ciutat de Barcelona, davant les conselleries d'Economia, Exteriors, Benestar i Família i Governació.
Per a Escolà, es tracta d'una lluita que implica a tota la ciutadania perquè es vulneren drets fonamentals i ha reafirmat la lleialtat de la majoria dels càrrecs electes municipals al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya.
La concentració a la plaça de Francesc Layret, davant l'Ajuntament, ha acabat amb el cant d'Els Segadors i bona part dels assistents han marxat a afegir-se a les concentracions que hi ha a Barcelona.
Concentració a la UAB
També s'ha concentrat aquest matí la comunitat universitària a la porta del Rectorat de la UAB, convocats per l'equip de govern i les seccions sindicals ADT, CAU-IAC, CCOO, CGT i UGT, per expressar el rebuig "a la repressió política de qualsevol forma i origen".
Durant l'acte, la rectora de la UAB, Margarita Arboix, ha expressat que la universitat es posiciona a favor de "parlar, dialogar i pactar", enlloc de "continuar amb els despropòsits". Arboix ha reafirmat que la UAB és una institució "oberta on totes les maneres de pensar tenen lloc".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada