dimarts, 24 d’abril del 2018

Gran ambient festiu en la diada de Sant Jordi


El dia de Sant Jordi, on el llibre i la rosa prenen un protagonisme total i en el que se’ns convida a passejar per carrers i places per acostar-nos a les diferents paradetes d’entitats i comerços del ram, torna a tenir el seu punt central en les places de Francesc Layret i l’Abat Oliba, plenes de gent i ambient festiu.

Sant Jordi s’ha llevat ben d’hora i a les 7,30 del matí a l’andana de la Renfe on s’han portat a terme diverses lectures, en paral·lel a les que es porten a terme davant la porta de l’Ajuntament, protagonitzades per alumnes de centres educatius de la ciutat. El relleu el protagonitzaran entitats i qualsevol persona que, a títol individual, ho vulgui fer fins a la cloenda que serà a les 18,30.
La rosa, una de les grans protagonistes del dia, té com sempre una bona sortida i en aquest sentit, Nil Garreta, de la Floristeria Casamitjana, es mostra content per com està anant el dia i destaca les roses elaborades que ofereixen, la qual cosa la gent ho valora.
Pel que fa a l’altra gran protagonista, el llibre, Maria Lluïsa Casanovas, de la llibreria Casanova, destaca com fet rellevant el fet que aquest any es compleixen 40 anys de la fundació de la llibreria, sent, per tant, la més antiga de Cerdanyola i sempre a mans de la mateixa família.
Quant a la venda de llibres, Maria Lluïsa Casanova en destaca la novel·la històrica "La terra maleïda", de Juan Fco. Ferrándiz, situada a la Barcelona del segleIX, que es pot trobar en català i castellà; "La força d’un destí", de Martí Gironell, basada en una història real d’una persona que se’n va a Hollywook l’any 36 i l’altra títol força venut és "Quiéreme siempre" de l’actriu catalana Núria Gago. Altres llibres que tenen força sortida són "S.O.S Cristians", de la Pilar Rahola, i "Bon dia són les vuit" de l’Antoni Bassas.
Paradetes de tota mena
La plaça de l’Abat Oliba, però, a banda dels llibres i les roses, també hi havien altres tipus de paradetes i que abasten des de les escoles, passant per la política i la solidaritat.
Una d’elles és la de l’Associació d’Aturats Ripollet-Cerdanyola, i el seu president, Manuel Navarro, explica que la intenció és la de fer conèixer les activitats que porten a terme i també fer una mica de caixa per afrontar les despeses que de la seva activitat se’n genera.
En aquest sentit, Navarro destaca el premi rebut en el concurs d’idees del Consell Comarcal del Vallès Occidental al mes de novembre passat i on es presentava un càtering social adreçat a la gent necessitada on s’ofereix un menjar bo i just.
Altres entitats presents a la diada han estat, entre d’altres: els Castellers, Òmnium Cultural, Aspadi, Marea Pensionista o, per exemple de l’Esplai El Roser, que ofereix durant tot el dia pintar-se la cara amb un drag, una princesa o el que es vulgui a tres euros per aconseguir diners per poder becar als nens i joves de l’esplai perquè puguin anar de colònies.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada